Zdrava hrana prvič: 5 zdravih jedi, ki jih priporočamo za zdravo življenje

zdrava-hrana

Ste zmedeni ko vam nutricionisti pravijo, da morate “jesti zdravo”? Prav vsi priporočajo nešteto sadežev, zelenjave, žitarice in pusto meso – res je da zveni enostavno, ampak katero sadje in zelenjava je pravzaprav blagodejna za našo zdravo prehrano? Katero pusto meso in katere žitarice so najbolj dobrodošle za naš želodec?

Brez skrbi, zdrava hrana in zdravo prehranjevanje nebi smelo biti zakomplicirano. S pomočjo nekaj nutricionistov, smo sestavili kar 31 zdravih jedi, ki vam jih priporočamo za vašo zdravo bitje. Začnite polniti vaše hladilnike.

1. ČRNI FIŽOL

crnifizol
Zakaj je črni fižol dober za vas: Ta jed je predvidoma poceni in enostavna za kuhanje, kar pomeni, da spada med prehrano veliko ljudi. Visoka vsebnost beljakovin v črnem fižolu, je kot nalašč, če želimo nadomestiti meso, poleg tega pa so preprosto nasičeni z vlakninami, kar vam pomaga, da ostanete siti in energični.

2. OHROVT

ohrovt
Zakaj je dober za vas: Ohrovt je pripadnik kancerogeno – borilne zelenjave, ki je polno vlaknin in antioksidantov. Bogat je tudi z vitaminom K, ki pomaga obnovitev celic in krvi. Njegova tekstura je enostavno kot nalašč za vsako solato.

3. LOSOS

salmon
Zakaj je dober za vas: Losos, še posebej pa divji losos, je bogat z vitaminom D in Omega-3 maščobami, ki ščitijo vaše srce. Raziskave pravijo, da so omega-3 maščobe povezane z zaščito prematurnega staranja možganov in izgube spomina.

4. OREH

oreh
Zakaj je dober za vas: Orehi so polni kalorij in maščob, ampak nenasičena maščoba, ki se nahaja v njih je veliko bolj zdrava od nasičene, ki jo najdemo v mesu in mlečnih izdelkih. Njihove Omega – 3 maščobe, pa jih razvrščajo med živila zdrava za srce. Zadnje raziskave tudi kažejo, da je oreh najbolj bogat z antioksidanti med vsemi oreščki.

5. BUČA

buca
Zakaj spada med zdravo hrano: Buča je nizko kalorična zelenjava, ki je polna vlaknin in vitamina A. Oranžna barva tega živeža označuje, da je polna beta karotena, ki pomaga pri obolenjih srca. Je pa tudi versatilna in uporabna v kuhinji.

Naslednjič vam bomo opisali dodatnih 5 zdravih jedi, ki jih lahko vključite v vaš jedilnik.

Športno naravnan blogger in ljubitelj borilnih veščin, fitnessa, zdravega življenja in potovanj. Komunikativen in pozitiven se izogibam negativno naravnanim ljudem. V prostem času se ukvarjam s športom, profesionalno pa se ukvarjam z spletno prodajo.
pitjevode2
Kako nam pitje vode pomaga pri izgubi kilogramov?

Pitje vode je ena najenostavnejših načinov s pomočjo katerega lahko izgubimo odvečne kilograme. Potrudi se lahko čisto vsak, da vsaj...

Close