Na splošno o lepotnem postopku – kavitacija

kavitacijaunicevanjemascob


Postopek kavitacija se lahko opravlja na dva različna načina. Poznani sta hidrodinamična kavitacija in ultrazvočna kavitacija. Slednja se uporablja v kozmetične namene, za odpravljanje raznovrstnih nepravilnosti pri zunanjem izgledu telesa in za doseganje vitkejše ter zapeljivejše postave. Kavitacija deluje na točno določene predele telesa, katerih videz želimo izboljšati.

Na podlagi spreminjanja frekvenc ultrazvoka se v podkožju začnejo formirati mehurčki vodne pare. Pod določenimi pogoji ti mehurčki med tretmajem popokajo in povzročijo val, ki poškoduje celične membrane ravno toliko, da celice izpustijo maščobe. S pomočjo encimov se te maščobe razgradijo na glicerol, ki potuje po krvožilnem sistemu, saj je topen v vodi, medtem ko maščobne kisline niso topne v vodi ter zato potujejo v jetra, kjer se razgradijo in izločijo iz telesa. Zaradi stranskih produktov kavitacije, je po kavitaciji priporočljivo uživati čim več tekočine in telesna aktivnost, da se maščobe ne zalepijo nazaj na svoje staro mesto.

kavitacijapotek

Kavitacija je neboleč in neinvaziven postopek, ki nima vpliva na okoliška tkiva, temveč samo na maščobne celice. Strokovnjaki navadno opravijo 30 minutni poseg, priporoča pa se ne daljših tretmajev od ene ure. Med posameznimi tretmaji se priporoča 10 dnevni razmik in do največ 4 ponovitve postopka. Občutne spremembe so opazne že po prvem posegu. Mnoge stranke opazijo zmanjšanje obsega od dva centimetra do štiri ali celo šest centimetrov. Za ohranjanje pridobljene postave, se priporoča opravljati nadaljnje tretmaje na tri do štiri mesece, oziroma vsaj na šest mesecev ena kavitacija.

Postopek je priporočljiv pri izboljšanju izgleda predelov, kjer se nabirajo nezaželene maščobne blazinice oziroma celulit. Kavitacija je odličen spremljevalec pri doseganju vitkejše postave ob zdravem prehranjevalnem režimu in redni telesni aktivnosti. Dodatno še vpliva na bolj zdrav in mladosten videz kože. Uporablja se na najrazličnejših predelih telesa; na bokih, zadnjici, stegnih, rokah, moških prsih ipd.

Kavitacija je najboljša alternativa kirurškim lepotnim posegom, zato se ji z razlogom reče tudi nekirurška liposukcija. Sam poseg ne ogroža zdravja in dobrega počutja pacienta, je popolnoma neinvaziven. Kavitacija prizadene le maščobne celice, ki se jih želimo znebiti, ostala tkiva ostanejo nedotaknjena. Med postopkom lahko pacient občuti rahel toplotni učinek, ki je prijeten in neboleč.

Športno naravnan blogger in ljubitelj borilnih veščin, fitnessa, zdravega življenja in potovanj. Komunikativen in pozitiven se izogibam negativno naravnanim ljudem. V prostem času se ukvarjam s športom, profesionalno pa se ukvarjam z spletno prodajo.
zapeljivotelo
Kavitacija za zapeljivejši izgled

V boj nad maščobne obloge in celulit se čedalje bolj uspešno podajajo saloni s postopkom, ki se imenuje kavitacija. Postopek...

Close