Kako nam pitje vode pomaga pri izgubi kilogramov?

pitjevode2

Pitje vode je ena najenostavnejših načinov s pomočjo katerega lahko izgubimo odvečne kilograme.

Potrudi se lahko čisto vsak, da vsaj 8 kozarcev dnevno (kar je priporočeno) sveže in čiste vode popije in tako blagodejno učinkuje na svoje telo in dolgoročno tudi na izgubo kilogramov. Sokovi so lepega okusa, imajo pa tudi nešteto sladkorja in ostalih nenaravnih sestavin.

pitjevode

Pitje vode nam daje občutek sitosti

Ali veste, da velikokrat ko se počutimo lačni, da smo dejansko samo žejni? Naši možgani velikokrat pomešajo ta dva procesa med seboj. Ko občutiš lakoto ob čudnih urah v dnevu, poskusi prvo popiti kozarec vode, namesto da posežeš takoj po hrani. Tudi po kozarcu vode lahko nekaj prigrizneš. Recimo, da občutek lakote izgine ko popijemo kozarec vode – tako ste se izognili dodatnim kalorijam, ki jih vaše telo ni potrebovalo.

Voda je enostavno fantastična, saj nas nasiti in nas ščiti pred pre-nažiranjem. Veliko dietnih knjig priporoča, da popijemo kozarec vode, preden se odpravimo na kakšne zabave, saj nas bo minila volja pri pokušanju raznoraznih prigrizkih, ki jih tam lahko najdemo. V bistvu pitje vode nam pomaga, tudi pri izbiri hrane. Saj med tem ko se počutimo malo sitejši tudi previdneje izbiramo bolj zdravo hrano.

Pitje vode pomaga našemu metabolizmu

Dehidracija je velik sovražnik našega telesa, saj upočasni metabolizem in funkcije našega telesa. Dejansko naš metabolizem shranjuje energijo, ko ne popijemo dovolj vode, kar pomeni, da naši organi ne delujejo oziroma ne morejo delovati tako učinkovito kot bi morali. Znanstveno povedano, pitje vode pomaga tudi pri lažji izgubi kalorij, še posebej ko telovadimo, ker pospeši proces kurjenja maščob.

Pitje mrzle vode takoj zjutraj ko se zbudimo je le en način, kako pomagati našemu metabolizmu. Takoj ko se zbudimo, si natočite 1-2 kozarca mrzle vode in ga popijte. Vaše telo bo moralo mrzlo vodo segreti na poti v telo, kar pomeni, da bo povečan metabolizem v celotnem procesu.

Pitje vode dobrodelno učinkuje na naše zdravje

Voda pomaga pri odvajanju toksinov iz telesa, tudi tiste, ki jih proizvajamo med telovadbo. Pomaga nam tudi pri “podmazovanju” sklepov, kar je zelo pomembno za celodnevno delovanje in funkcije vašega telesa, da se ne poškodujemo pri delu ali telovadbi. Na kratko voda je vitalna za izgubo kalorij in za našo dieto in če želimo na dolgi rok pomagati našemu metabolizmu. Če telovadite redno je pitje vodje ekstremno pomembno, da je telo hidrirano in da bo lahko funkcioniralo normalno.

Športno naravnan blogger in ljubitelj borilnih veščin, fitnessa, zdravega življenja in potovanj. Komunikativen in pozitiven se izogibam negativno naravnanim ljudem. V prostem času se ukvarjam s športom, profesionalno pa se ukvarjam z spletno prodajo.
zitarice2
Žitarice : Pot do zdravega življenja in izgube kilogramov

Žitarice so najbolj popularen obrok za zajtrk že desetletja, ampak ali ste vedeli, da z njimi lahko tudi izgubite odvečne...

Close