Kako deluje kavitacija?

kavitacijakako


Mnogi saloni že ponujajo storitev kavitacije. Pred nekaj leti je bil postopek še popolna neznanka v slovenski javnosti. Danes že vsakdo ve, da je kavitacija neboleč in nekirurški način, ki pomaga pri oblikovanju telesa in doseganju privlačnejšega videza. Prav tako že vsakdo ve, da je kavitacija sorazmerno drag postopek, še posebej, ker ga je potrebno ponavljati celo večkrat na mesec, da dosežemo želen učinek ter za ohranjanje pridobljenega izgleda, ponoviti postopek enkrat na dva do tri mesece.

Pri postopku kavitacije, se uporablja posebna ultrazvočna naprava. Z ultrazvočno frekvenco in predvsem spreminjanjem ultrazvočne frekvence, naprava vpliva posredno na maščobne celice. Med postopkom najprej nastajajo mehurčki vodne pare. Zaradi spreminjanja frekvence ultrazvočne naprave ti mehurčki eksplodirajo in s tem poškodujejo membrane okoliških celic ravno toliko, da celice lažje izločijo maščobe. Encimi v telesu povzročijo razcep glicerolov in maščobnih kislin. Gliceroli prehajajo v kri, maščobne kisline pa se preko jeter in urinarnega sistema izločijo iz telesa. Zaradi slednjega, se priporoča, ko se dela kavitacija, da pijete veliko tekočine, predvsem vode in ste telesno aktivni, saj s tem še dodatno pomagate telesu pri odstranjevanju nezaželenih maščob. V nasprotnem primeru, se vam lahko kaj hitro pripeti, da se maščobne celice prilepijo nazaj na svoje staro mesto.

kavitacijarezultati

Kavitacija ima merljive in očitne učinke že po prvem tretmaju. Opaziti je mogoče zmanjšanje obsega problematičnih predelov za dva do štiri centimetre ali pri nekaterih strankah celo za šest centimetrov. Pri naslednjih postopkih so te spremembe sicer manjše a še vedno zadovoljive. Stranke so izjemno zadovoljne z učinkom, ki ga ima kavitacija na celulit. Koža je po postopku, zopet lepa, napeta in brez grde pomarančaste oblike in barve. Navadno se stranke za kavitacijo odločijo, kadar se želijo znebiti celulita ali zmanjšati obseg trebuha, stegen, rok, bokov in podobno.

Kavitacija je neboleča in neinvazivna metoda za vaše telo. Ne poškoduje tkiv v telesu, temveč jih samo prisili, da pripomorejo k izločanju maščobe iz telesa. Med postopkom stranke ne občutijo bolečine, temveč le prijeten toplotni učinek. Posledic poseg skorajda ne pušča, razen zaželenih. Lahko se pojavi rahla rdečica na predelu, kjer se je izvajala kavitacija, morda tudi rahlo ščemenje po postopku. Vendar vse brez resnejši zapletov.

Športno naravnan blogger in ljubitelj borilnih veščin, fitnessa, zdravega življenja in potovanj. Komunikativen in pozitiven se izogibam negativno naravnanim ljudem. V prostem času se ukvarjam s športom, profesionalno pa se ukvarjam z spletno prodajo.
kavitacija2
Je kavitacija res dobra izbira za oblikovanje telesa?

Mnogo strank se pred posegom sreča z istim vprašanjem. In sicer, dilemo ali je kavitacija za njih primerna, bo res...

Close