Bi morali pojesti več beljakovin za več izgubljenih kilogramov?

beljakovine

Nova študija pravi, da večje vnašanje beljakovin – proteinov v naše telo lahko pomagam pri izgubi kilogramov.

Večina diet za izgubo kilogramov ima eno skupno specifično lastnost : Pojesti manj. Ampak po novi raziskavi naj bi bilo ravno nasprotno. Pojesti več naj bi pomagalo pri večji izgubi telesne teže – seveda govorimo o več hranilih, ki so bogati z proteinom oz. beljakovinami. Vsi “dietniki”, ki podvojijo vnašanje beljakovin v svoje telo izgubijo več maščobe in pridobijo več mišične mase, kot tisti ki pojejo manj ali približno toliko kolikor je priporočeno vnašanje beljakovin v telo dnevno, pravi nova študija, ki je bila objavljena na FASEB žurnalu.

beljakovine

V raziskavi, je sodelovalo 32 moških in 7 žensk v 31- dnevni dieti za izgubo teže in sicer tako, da so nekateri jemali priporočeni dnevni vnos beljakovin, nekateri dvojni, nekateri pa kar trojni. Na koncu raziskave, so prav vsi izgubili približno enako število kilogramov, ampak tisti, ki so kar dvojno povečali vnos proteina oz. beljakovin, pa so izgubili največ telesne maščobe (znašala je kar 70% skupne izgube telesne teže). Med tem ko pa so osebe, ki so kar potrojili vnos, izgubili še več telesne maščobe ( znašala je kar 63,3% skupne izgube telesne teže).

Raziskovalci pravijo, da protein lahko pomaga pri obnovi vašega telesa in tako tudi gradi nove mišice, po vaši vadbi – to pa je zelo pozitivna lastnost, saj več mišic ko imate, več vaše telo pokuri kalorij, ko počivate. Edini problem pri prevelikem vnašanju beljakovin v telo (3x Priporočeni dnevni vnos ali več) lahko ta proces nekolikor upočasni.

Torej koliko beljakovin, bi morali uživati za izgubo telesne teže? Pomnoži svojo telesno težo z 0,36 za dnevni priporočeni vnos beljakovin v vaše telo ( v gramih ), potem pa to število pomnožite z 2. To je nekje okrog 110 gramov beljakovin na dan za 70kg (tocneje nekje 68kg) osebo ali precej več za osebo, ki je noseča, doji, je super aktivna ali je starejša.

Športno naravnan blogger in ljubitelj borilnih veščin, fitnessa, zdravega življenja in potovanj. Komunikativen in pozitiven se izogibam negativno naravnanim ljudem. V prostem času se ukvarjam s športom, profesionalno pa se ukvarjam z spletno prodajo.
mascoba
Za katere problematične dele je kavitacija primerna

Velikokrat se ozremo za kom in si mislimo, kako je lahko srečen ali srečna s takšno postavo kakršno ima. Zagotovo...

Close